Начало > Новини

Дискусия за обучението по български език и литература

ЦАИ 10/07/2009

Образователният портал Академика БГ има удоволствието да ви покани на дискусия за обучението по български език и литература.

Дискусията ще се проведе на 13 септември 2009, неделя, от 11 ч. до 13 ч. в Пресклуба на БТА.

Поканени са министър Йорданка Фандъкова и заместниците й, депутати и представители на Районен инспекторат по образование - София. В обсъждането ще вземат участие учители, университетски преподаватели, учени и родители.

ПОВЕЧЕ ЗА ФОРУМА

Дискусията е първата проява от националната кампания "Бъди грамотен", която Академика БГ организира. Целта на тази кампания е да се засили интересът на младите хора към родния език, а грамотността да се превърне в уважавано качество. В рамките на следващите месеци са предвидени състезания по правопис за ученици, студенти, държавни служители и политици.

Заповядайте в БТА, а преди това можете да изразите мнението си в сайта. Първите мнения вече са на http://www.akademika.bg в рубриката "Дискусия".

От 12.30 до 13.00 ч. сме предвидили време за журналистически въпроси към участниците.

Повече информация за дискусията и за кампанията "Бъди грамотен" можете да получите на телефони 0888976823 и 0898618962 – Евелина Гечева.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.