Начало > Новини

Стипендиантска програма на Института "Радклиф", Харвард

ЦАИ 11/09/2009

Институтът "Радклиф" е академична общност, посветена на преследването на високи научни и културни постижения с най-широк дисциплинарен обхват. Стипендиите на института са предвидени за подкрепа на преподаватели, учени, художници, писатели и творци с високи резултати и постижения в своята област.

Заради признанието и приноса на г-н Радклиф в образованието на жените и изследването на въпроси, свързани с тях, институтът последователно се ангажира с подкрепата на проекти в областта на пола, рода и обществото. Разбира се, предложените проекти не е задължително да се занимават с тази тема.

Кандидатите могат да бъдат от цял свят, включително от развиващите се страни. Целта на Института е да изгради разнолика и многообразна общност. Предишни стипендианти на програмата не могат да кандидатстват.

Процедура по избора

Всеки кандидат-проект преминава през два етапа на оценка от учени и специалисти от съответната област. Кандидатурата се оценява на базата качествата и значението на проекта, както и според досегашните постижения на автора и перспективите му за развитие. Резултатите стават ясни през месец март. До конкурса се допускат и групови кандидатури, но всички индивидуални членове на екипа трябва да покриват изискванията на програмата.

Правила и условия

Стипендията на наградените достига $65,000 за една година плюс покриване на допълнителни разходи по проекта. При нужда се осигурява и подкрепа за транспорт и настаняване на семейството на стипендианта. Периодът на стипендията е обикновено от началото на септември до 30 юни следващата година.

Още малко подробности в английската версия на новината или тук!


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.