Начало > Новини

Постдокторантски изследователски стипендии за 2010 - 2011

ЦАИ 29/09/2009

Академична година 2010-2011

Програмата за елинистични изследвания към Принстънския университет обявява конкурс за три постдокторантски изследователски стипендии. Избраните кандидати ще заемат позицията на научен сътрудник за период от една година, посветени изцяло на изследователска работа. Стипендиите се присъждат само на конкурсен принцип и са предназначени за всички хуманитарни и социални дисциплини.

Научният фокус на стипендиите е със специален акцент върху съвременни гръцки изследвания, византология, късна античност и тяхната връзка с класическата традиция. Целта на стипендията е да предостави възможност и условия за значителен напредък на млади изследователи в областта на елинистичните изследвания.

Стипендията за една година е в размер на $43,000 (време на престой 1-ви септември, 2010 до 30-ти юни, 2011 г.). В добавка на стипендията научните сътрудници получават еднократно сума за изследователски разходи (книги, документи, материали, участия в конференции) в размер до $2,000. Стипендиантите трябва сами да се погрижат за транспорта и настаняването се в Принстън. Преди приключването на стипендиантския период стипендиантите трябва да предадат отчет за свършената изследователска работа.

Кандидатите за стипендията трябва да са изпълнили всички формалности по получаването на докторската си степен до 1-ви март, 2010  г., но не по-рано от 1-ви юни, 2007 г. Допускат се изключения в случай на майчинство/бащинство, казарма, болест и други уважителни причини, забавили научната работа на кандидата. По време на подкрепата стипендианта не трябва да получава никакви други стипендии или финансова помощ за научни изследвания.

Допълнителни детайли за изискванията на програмата и критериите за оценка може да видите в английската версия на новината!

Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляр, включващ: (1) мотивационно писмо със заглавие и резюме до 200 думи на предлагания изследователски проект; (2) изследователски проект (пет страници; 2000 думи), включващ подробно описание, план, ясни цели и причината, поради която се предлага за изпълнение в Принстън; (3) избрана библиография; (4) curriculum vitae и списък с публикации; (5) примерна част от скорошна публикация или дисертацията; (6) три препоръки, запечетани в плик, от учени, които не са част от преподавателския екип на Принстън; и  (7) писмо от ръководителя на катедрата на кандидата с уверение, че той е изпълнил всички изисквания по защита на докторантурата си в посочения срок. Уверителното писмо трябва да бъде получено чрез имейл, а след това и по редовна поща в оригинал не по-късно от 3-ти март, 2010 г.

Препоръчителите не трябва да изпращат препоръките си преди приключването на онлайн апликацията. Формулярът има специални полета за посочване на имейлите на желаните препоръчители. След като формулярът бъде предаден, препоръчителите ще получат писма с инструкции как да прикачат своята препоръка към апликацията. Писмата им трябва да бъдат предадени не по-късно от 8-ми януари, 2010 г.

КРАЕН СРОК: Всички материали по кандидатурата, включително и препоръките трябва да бъдат предадени до 8-ми януари, 2010. Резултатите ще станат известни в средата на март, 2010 г.

Адрес за контакти:

Princeton University
Program in Hellenic Studies
Attn: Post Doctoral Research Fellowship
Scheide Caldwell House
Princeton, New Jersey 08544, U.S.A.
http://www.princeton.edu/hellenic/


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.