Начало > Новини

Постдокторантски стипендии в областта на политическата теория и философия

ЦАИ 26/02/2010

Новооснованият Център за академични изследвания Justitia Amplificata, финансиран от Немския научен комитет (Deutsche Forschungsgemeinschaft, DFG) към Университета във Франкфурт обявява позиции за трима постдокторанти от областта на политическата теория и политическата философия за академичната 2010/2011.

Кандидатите трябва да са защитили или скоро да им предстои да защитят докторат по политическа теория или философия и да демонстрират потенциал за активна научна и творческа работа в международен контекст. Научната област на кандидатите трябва да попада във фокуса на Центъра - преди всичко в областта на теорията за глобално правораздаване, приложни теории за правораздаване, както и методологически въпроси за приложението на теории за правораздаването в неидеални обстоятелства.

Назначението започва от 1-ви октомври 2010 (12 месеца).

Стипендията е в размер на 2000 Евро на месец, както пътни разходи и други придружаващи разходи. Стипендиантите ще разполагат с работно място в Университетския център за академични изследвания (Forschungskolleg Humanwissenschaften, http://www.forschungskolleg-humanwissenschaften.de). От тях ще се очаква да представят текущата си работа пред членовете на Центъра и Университета, да вземат участие в текущите дейности на Центъра, близки до тяхната тематика.

Документите за кандидатстване са изследователски проект, CV, откъс от ваша статия, студиа или дисертация не повече от 10000 думи, две препоръки до .

Краен срок: 1 април 2010 г.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.