Начало > Новини

Постдокторантска изследователска стипендия в обществените науки

ЦАИ 17/05/2010

Хуманитарен Форум, Университета в Пенсилвания

Пет едногодишни стипендии на името на "Андрю Мелън" за периода 2011-2012 академична година, предназначени за млади и неинституционализирани учени от областта на социалните и хуманитарните науки, които са защитили докторската си степен между декември 2002 и декември 2010 г. Стипендията няма национални ограничения и отворена за всички учени, които посрещат изискванията.

Програмата на Хуманитарния форум се ориентира около годишни теми, които целят привличането на учени от различни дисциплини. За академичната година 2011–2012 темата на Форума е АДАПТАЦИИ.

Учени от социалните и хуманитарните науки с предложения, свързани с всякакъв аспект на тази тема с изключение на сценичните изкуства и педагогиката, са добре дошли. Наред с индивидуалното си изследване за периода на престоя от стипендиантите се очаква да водят един магистърски курс.

Стипендията възлиза на стойност $46,500 плюс здравна осигуровка. Стипендиантите имат възможност да ползват и изследователски фонд на стойност $2500. Периодът (септември - май) на стипендията учените трябва да прекарат в Университета.

Документи може да се подават само по електронен път:
http://humanities.sas.upenn.edu/applications/postdoc/cfa.shtml
Адрес: http://www.phf.upenn.edu


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.