Начало > Новини

Десет изследователски стипендии за постдокторанти и утвърдени учени

ЦАИ 09/09/2010

Международен изследователски център към Университета "Хумболт", финансиран от германското Министерство на образованието, обявява конкурс за пет млади и пет утвърдени учени за академичната 2011–2012. Крайният срок за участие е 15 ноември, 2010 г.

Кандидати: Очакват се кандидатурите на учени от дисциплини като история, антропология, право, социология, политология и други близки до тях. Стипендията е предназначена както за постдокторанти, защитили през последните 5 години, така и за утвърдени учени. Предложените изследователски проекти трябва да предполагат историческа и трансрегионална перспектива.

Проектите не трябва да са фокусирани единствено върху труда като исторически феномен, но и върху чисто житейски хоризонти. Възможни теми са домакинство, безработица, свободна и несвободна работа, пр. Географският фокус е без ограничения, но се стимулират подходи, които изследват междурегионални връзки и отношения. Във всички случаи контекста на глобалната история трябва да бъде вземан предвид. Стипендията е със срок от 1 октомври, 2011 г. и продължава до 31 юли, 2012 г. Възможен е и по-кратък срок на стипендията.

Стипендиите ще получават месечна стипендия, която понаджлеи на преговори. Очаква се да прекарат периода на стипендията в Международния център, където ще имат предоставено работно място. Възможност за публични представяния и обсъждания на индивидуалните проекти също се предвиждат.

Процедура по кандидатстване: Следните документи трябва да бъдат изпратени по имейл като MS-Word или PDF файл на английски или френски:
1. Curriculum vitae
2. Проектно описание не по-дълго от 5 страници
3. Описание до 1000 думи на текущото състояние на изследователското поле по предложената тема
3. За постдокторанти: Имената и адресите за контакт на двама референти

Краен срок: 15 ноември, 2010 г.

Изпращайте документите си до:

Professor Dr. Andreas Eckert
Humboldt-Universität zu Berlin
IKG Arbeit und Lebenslauf in globalgeschichtlicher Perspektive
Unter den Linden 6, 10099 Berlin
Germany

Dr. Felicitas Hentschke
IGK Work and Human Lifecycle in Global History
Humboldt-University
D - 10099 Berlin
Phone: +49 30 / 2093-70206; Fax +49 30 / 2093-70210
Email:

Електронна страница: http://rework.hu-berlin.de/


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.