Начало > Новини

Постдокторантски стипендии в областта на хуманитаристиката за 2012-13 г.

ЦАИ 24/06/2011

Програмата предлага пет едногодишни "Мелън" стипендии за академичната година 2012-2013 за учени без постоянна университетска длъжност, които са защитили своята дисертация между декември 2003 и декември 2011. Стипендията е отворена за учени от целия свят, които попадат в условията на програмата.

Научната програма на Хуманитарния форум на Пенсилвания е организирана около годишни теми, подходящи за широко интердисциплинарно сътрудничество. За предстоящата академична година темата е "Периферии". Учени от хуманитарните науки са добре дошли с предложения за свои изследователски проекти по всички аспекти на темата. Изключения са единствено проекти за разработване на преподавателски курсове и артистични проекти. Основното изискване е кандидатът да има докторска степен.

Избраните стипендианти за периода на изследването си водят и един преподавателски курс. Стипендията е в размер на $46,500 с добавени здравни осигуровки. Стипендианите също получават $2500 за изследователски разходи. За периода на стипендията те трябва да останат в Fellows are required to be in residence during their fellowship year (September–May).

Кандидатстването е с краен срок 15 октомври, 2011 г.

Допълнителна информация тук.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.