Начало > Новини

"Двадесет години независима Македония"

ЦАИ 30/06/2011

Центърът за наука и политика в Скопие (CRPM) и Школата за публична политика "Майка Тереза" организират международна интердисциплинарна научна конференция, посветена на 20 годишнината от независимостта на Македония на тема 'Двадесет години независима Македония: икономическо, политическо и общностно развитие'.

Конференцията ще се проведе от 8 до 10 септември и ще включи участието на международно признати учени.

Конференцията ще се състои от пет панела по теми от различни аспекти на политическото и общественото развитие на Македония през последните 20 години. Панелите ще се организират около следните теми:

1) 20 години демократично развитие в Македония: политика и политики за демократизация и консолидация
2) Национална консолидация / национално брандиране в Македония
3) Уроците на мултикултурните политики в Македония за региона и отвъд
4) Македония и ЕС: любов от втори поглед
5) 20 години на икономическо развитие в Македония: проблеми и предизвикателства.

Очакват се предложения за доклади от преподватели, учени, практици и докторанти от социалните, икономическите и хуманитарните науки. Кандидатите трябва да изпратят следните документи:

a) резюме от 250-300 думи
b) кратка описателна биография [до 300 думи] - моля, не изпращайте пространни CV-та.

Документите трябва да бъдат изпрате по имейл на до 1 август 2011. Одобрените участници ще бъдат уведомени от средата на август. Организаторите ще се опитат да осигурят за чуждестранните участници подкрепа за пътните разходи и настаняването.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.