Начало > Новини

Покана за публикации: "Балканите: Минало, настояще и бъдеще"

ЦАИ 05/07/2011

Центърът за интелектуална дейност и наука в Анкара (ADAM) и списанието на Академията за социални науки кани предложения за публикации на тема:

Балканите: Минало, настояще и бъдеще

Балканите са древен исторически регион. В следствие на геополитическото си положение през годините Балканският полуостров демонстрира определена историческа и културна хомогенност. Общата история на Балканите е неделима част и от Османската история. Споделената история на Османските Балкани е документирана и съхранена в милиони писмени документи, налични в Османските архиви в Турция и други Балкански държави.

2012 е годината, в която ще се честват 100 от края на Османската власт на Балканите. За да отбележи тази годишнина, ADAM възнамерява да публикува специално издание на своето списание на тема "Балканите: Минало, настояще и бъдеще". В него се очаква да вземат участие учени от цял свят с интереси по различни теми и полета. С най-голямо удоволствие ADAM отправя покана към такива изследователи да допринесат към публикацията със свои текстове.

Важни дати:

* 30 септември 2011 - заглавие и кратко резюме
* 30 декември 2011 - предаване на пълните текстове
* 30 April 2012 - рецензиране)
* 15 June 2012 - публикуване

За повече информация и предложения: /
web: www.adam.org.tr

Редактор: Associate Prof. Dr. Mesut Idriz

Department of Political Science & International Relations
Coordinator, Center for Intercultural Dialogue and Education
Faculty of Economics and Administrative Sciences
Gazikent University
Gaziantep, Turkey
Phone: +903422118080 - Ext. 1322
Fax: +903422118081
www.gazikent.edu.tr


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.