Начало > Новини

Стипендии за 2012/13 "Работа и житейски път в глобалната история"

ЦАИ 11/07/2011

Международният изследователски център "Работа и житейски път в глобалната история" на Университета "Хумболт" в Берлин с финансовата помощ на Федералното министерство по образование и наука (BMBF) кани учени да кандидатстват за 10 стипендии (утвърдени учени и пост-докторанти) за академичната 2012 - 2013 г.

Кандидатите:
Очакваните кандидати са от областта на историята, антропологията, правото, социологията, политологията и регионалните изследвания. Проектите трябва да предлагат историческа и трансрегионална перспектива. Възможните теми (без списъкът да е изчерпателен) са домакинство, загубата на работа, отношението между работа и не-работа, както между свободен и несвободен труд. Няма ограничение за географския обхват на проектите, но с предимство ще са тези, които правят сравнения, изследват конфликти, отношения между различни региони. Във всеки случай обаче ще трябва да се взема предвид глобално-историческата перспектива към проблема.

Стипендиите започват от 1 октомври 2012 г. и са до 31 юли 2013. По-кратък стипендиантски период също е възможен. Стипендиантите ще получават месечна стипендия, чийто размер може да бъде индивидуално договорен. Работното място ще е в Берлин.

Процедура:
Кандидатстването става чрез попълване на формуляр (може да го свалите директно).


Изпратете формуляра (попълнен на английски или френски) по електронен път на:

Professor Andreas Eckert
Humboldt-Universität zu Berlin
IGK Arbeit und Lebenslauf in globalgeschichtlicher Perspektive


Приемат се само електронно подадени кандидатури!ю

Краен срок: 15 август, 2011 г.


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.