Начало > Новини

Изследователски стипендии "Франклин"

ЦАИ 21/07/2011

Обхват

Програмата "Франклин" на Американското философско общество има за основна цел подпомагането на разходи, свързани с пътувания до библиотеки и архиви за изследователски цели; набавянето на микрофилми, фотокопия или еквивалентни изследователски материали; разходи, свързани с теренна работа или лабораторни експерименти.

Стипендиите се дават с некомерсиални изследвания. Не покриват разходи за участия на конференции и публикации.

За допълнителни подробности вижте английската версия на новината!

Условия

Кандидатите трябва да имат докторска степен или да са публикували своя работа с такъв характер и качество. Докторанти не могат да кандидатстват, но Обществото има особен интерес да подпомага млади учени, които наскоро за защитили. Програмата е отворена и за чужденци, но те трябва да проведат своето изследване в САЩ. Предишни стипендианти на програмата могат да кандидатстват отново едва след две години пауза.

Крайни срокове

За пакета от документи и две препоръкиt:

1 октомври, 2011, за да се вземе решение през януари 2012 г. за работа през периода февруари - декември 2012 г.

1 декември, 2011, за да се вземе решение през март 2012 за работа в периода април - декември 2012 г.

Отговорност на кандидатите е да се уверят, че документите им са стигнали своя адресат като се свържат с Linda Musumeci на или 215-440-3429.

Кандидатстване

Последвайте тази връзка, за да кандидатствате онлайн [имайте предвид, че електронната форма ще бъде активна след 1 август 2011 г.]


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.