Начало > Новини

Фестивал на етнографския и антропологичен филм: Балкани

ЦАИ 06/12/2011

От 15 до 17 декември т.г. Конферентната зала на Софийския университет „Св. Климент Охридски” отново ще стане домакин на Фестивала на етнографския и антропологичен филм.

Второто издание е с тема: Балкани, като от българска страна ще бъдат представени филми на Веселка Тончева, Симеон Мильов, Николай Ненов, Телевизия Туризъм, АГИТПРОП и др.

Премиерна за българската публика ще бъде лентата „Нестинари” (2010) на Златолина Семова.

Чуждестранните автори са селектирани от Сърбия, Гърция, Турция, Македония и Косово.


ОЩЕ

В трите фестивални дни акцентите падат върху различни тематики като през ден първи фокусът ще бъде към най-свободния етнос на Балканите – ромите, през втория – религията, а в последния ще бъде показана запазената в съвремието традиция.

Балканите са необятна тема и чрез подготвената филмова програма ще бъдат показани през различни гледни точки.

Изданието е ориентирано към широката публика и се стреми да подтикне младото поколение изследователи да създават произведения в полето на визуалната антропология. ФЕАФ няма състезателен характер и се организира с популяризаторска и образователна цел.

Фестивалът се осъществява от Сдружение за културни инициативи в партньорство с катедра “Етнология” към СУ, Академично етноложко сдружение и издателство "Вакон". Медийни партньори са списание "The Explorer", Телевизия "Туризъм" и сайтът see.bg.

И тази година входът за трите фестивални дни е свободен.

Повече информация на http://feaf.wordpress.com


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.