Начало > Новини

Комисията "Фулбрайт" обяви актуалните си конкурси

ЦАИ 13/12/2011

Българо-американската образователна комисия "Фулбрайт" обяви новите конкурси за стипендии за академичната 2013/2014 г. Годишно по линия на програмата за обучение в престижни американски институции заминават между 15 и 18 български стипендианти. Дейността на комисията се финансира основно от Държавния департамент на САЩ, като на година се отпускат около 700 000 долара. Съфинансирането от страна на българското правителство е в размер на 140 000 долара.

Българските кандидати трябва да владеят отлично английски език, което се доказва с валидни резултати от американските стандартизирани тестове. До конкурсите не се допускат лица с двойно гражданство - българско и американско, и притежатели на зелена карта и работна виза. Друго изискване към желаещите е да са в добро здравословно състояние. Важна част от кандидатстването е представянето на три препоръки и покана от образователна институция в САЩ. Крайният срок за кандидатстването за всички стипендии за академичната 2013/2014 г. е 2 май 2012 г. За особено предимство се счита, ако до този срок се представят и резултатите от тестовете, но крайният срок за това е 17 септември 2012 г.

Подробна информация е публикувана на http://www.fulbright.bg


2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.