Начало > Потребители
Иван Евтимов
Имейл
[email protected]
Персонални данни
Образование и кариера
Висше, социология;
Доцент - 1994.


Лични интереси
рисуване

Работни езици
Английски, руски
Академични данни
Статус
Доцент

Работно място
Нов български университет, София

Изследователски интереси
Социологически изследвания
Библиография
Статии
Микромаркетинг зя библиотекари от Иван Евтимов Иванов
Защо все пак учебникът е по маркетинг? Има ли той някакво отношение към библиотечната дейност? Възможно е маркетинга да е необходим на търговеца, но какво общо има с библиотекаря?
0 Университетско издателство "Св. Климент Охридски" първо. 1999 г. І
Език: Български
Монографии
Спомени за прехода от Иван Евтимов
В този сборник съм събрал някои от публицистичните си статии, посветени на политическите и социални проблеми, които са ме вълнували в продължение на близо двадесет години. Пръснати по различни вестници и списания, сега събрани заедно, те заговарят по различен начин. Събирайки публицистика, анализи, карикатура и драматургия в един сборник, правя опит да видя прехода от различни ъгли.
2005 КОТА ООД първо І
Език: Български
Един залив и един връх от Иван Евтимов
Удоволствие ще изпита читателят, който, като мен, след като прочете целия текст, се върне към изображението на заглавната страница - "Един залив и един връх" е книга-метафора. Тя не започва от морското равнище, а под него, така да се каже - при и във Варна, където е ситуиран първият повод/обект на изследване и се възкачва към Кръстов над Бачковския манастир в Родопите, където пък е ситуиран вторият повод/обект на изследване. Каквото е показано на изображението, такова е и внушението от финалните редове на автора - дори и да стигнеш върха, бързо можеш да се отдалечиш от него по стръмния оттатъшен наклон, защото за да останеш горе, трябва да поискаш. Авторът е разказвач, който развива умело своя сюжет от "подморското равнище", където "алкохолизиран тип" продава "пуйки или кокошки", до недъзите, страданията и пороците, които лекува Кръстова гора и от които, уви, не всеки може да се излекува. Когато сюжетът достигне така нареченото философско равнище, тогава се открояват постиженията на Евтимов. Александър Фол
1999 І
Език: Български

2006 (cc) Creative Commons License. A project of the Centre for Advanced Study, financed by Bulgarian Ministry of Science and Education.
Created by Netage.bg.